Creatief de Zoetermeerse wijken in! 

Misschien heb je hem al voorbij zien rijden; de nieuwe tuk-tuk van Wijck. Dit elektrische wagentje rijdt sinds kort door de straten van Zoetermeer. Een mooie en milieuvriendelijke manier om wijkactiviteiten te organiseren en spullen in te vervoeren. Hierdoor maken we het (mee)maken van kunst en cultuur in de wijk nog leuker!

Kunst en cultuur altijd dichtbij
Klein, wendbaar en toch genoeg opbergruimte; dankzij de tuk-tuk kunnen de projectmedewerkers van Wijck eenvoudig materialen meenemen naar verschillende locaties. Of het nu gaat om een workshop in een buurthuis, een kunstproject op een plein of een gezellig evenement in een park; de tuk-tuk zorgt ervoor dat Wijck altijd in de buurt is. De tuk-tuk is niet alleen praktisch in gebruik, maar ook een symbool van duurzaamheid en creativiteit. Dankzij de elektrische motor draagt de tuk-tuk bij aan een schoner milieu en minder uitstoot in onze mooie stad. Hiermee onderstreept Wijck haar inzet voor een gezonde leefomgeving. De buitenkant van de tuk-tuk is een kunstwerk op zich, ontworpen door kunstenaar Tobias Becker Hoff (Urban Art Studio).

Yolanda Snellaars, programmaregisseur van Wijck:
Wij zijn enorm trots op deze nieuwe aanwinst en we kijken uit om de tuk-tuk in te zetten voor onze activiteiten. We hopen dat zoveel mogelijk Zoetermeerders komen kennismaken met kunst en cultuur en de kracht hiervan ervaren.”

Openluchtconcerten
Zie je de tuk-tuk van Wijck staan? Doe dan gratis mee met een van de vele leuke en inspirerende activiteiten. De tuk-tuk is binnenkort te vinden bij de Openluchtconcerten in samenwerking met het Harmonie Orkest Zoetermeer op dinsdag 11 juni (Meerzicht), dinsdag 25 juni (Rokkeveen) en op dinsdag 2 juli (Dobbe eiland/Dobbeplas).

Over Wijck
Wijck is onderdeel van CKC & partners en fungeert als samenwerkingsplatform waarin wijkbewoners, het sociaal domein en de culturele sector van Zoetermeer met elkaar worden verbonden. Door middel van activiteiten die draaien om ontmoeten, plezier en kunst & cultuur, streeft Wijck ernaar de leefbaarheid en positieve gezondheid in de Zoetermeerse wijken te vergroten. Met de nieuwe tuk-tuk zet Wijck een duurzame en herkenbare stap richting een verbonden en cultureel rijk Zoetermeer.