Speak Up – kunst als weg naar weerbaarheid

Ben jij een jonge vrouw tussen de 14 en 21 jaar en wil je jouw verhaal delen? Dan is Speak Up iets voor jou! Dit unieke project, een samenwerking tussen Theaterhart en Wijck Zoetermeer, biedt jou de kans om via kunst en cultuur je eigen innerlijke kracht te ontdekken en te delen met anderen.

Wat is Speak Up?
Speak Up richt zich op de empowerment van jonge vrouwen in Zoetermeer door middel van kunst en cultuur. In een traject van 8 weken krijg je begeleiding om jouw verhaal om te zetten in een kunstvorm, zoals dans, zang, schilderkunst, toneelspel, vloggen, podcasten, spoken word, design of fotografie. Met de hulp van kunstenaars leer je hoe je jouw ervaringen en gevoelens kunt uiten en verwerken, en hoe je anderen kunt inspireren door jouw kracht te delen.

Wat ga je doen?
Samen met andere jonge vrouwen creëer je een ‘kunstketting’ van video’s waarin je een inspirerende boodschap overbrengt aan anderen. Deze video’s laten zien hoe kunst je kan helpen bij het omgaan met moeilijke situaties en jezelf op een creatieve manier te laten zien. Je wordt een rolmodel voor anderen en een ambassadeur van dit project.

De bijeenkomsten vinden plaats op een moment dat het voor jou uitkomt. Deelname is gratis en de locatie wordt in overleg bepaald.

Ben jij nieuwsgierig? Wil je meer weten of meedoen? Stuur een berichtje naar Marije via 06 21914842 of mail naar marije@wijck-zoetermeer.nl.

Dit is jouw kans om via kunst en cultuur je stem te laten horen en anderen te inspireren!