Over Wijck

Wijck, onderdeel van CKC & partners, is een samenwerkingsplatform waarin wijkbewoners, het sociaal domein en de culturele sector van Zoetermeer met elkaar worden verbonden. Gezamenlijk worden activiteiten gecreëerd waarin ontmoeten, plezier en kunst & cultuur (mee)maken centraal staan met als doel de leefbaarheid en verbinding in de wijk te vergroten en preventief bij te dragen aan de positieve gezondheid van Zoetermeerders.

Bekijk hier met wie we al samenwerken. Ben jij een cultuurmaker en wil jij met ons samenwerken? Klik dan hier

Team Wijck

Marije Arnouts
Senior Programmaregisseur  
06 21914842 
marije@wijck-zoetermeer.nl  

Marije is projectleider van verschillende projecten, is de verbinder tussen de culturele sector en het sociaal domein en is in dit kader deel van meerdere netwerken. Zij helpt organisaties bij het gezamenlijk vormgeven en uitvoeren van culturele interventies die een verschil maken en bijdragen aan positieve gezondheid. Wil jij als organisatie meer weten over sociaal cultureel samenwerken? Heb je goede ideeën voor een culturele interventie binnen jouw organisatie? Neem dan contact op met Marije.

Yolanda Snellaars
Senior Programmaregisseur
06 24177301
yolanda@wijck-zoetermeer.nl

Yolanda is projectleider van verschillende projecten en aanspreekpunt voor cultuurmakers. Zij verzorgt deskundigheidsbevordering op maat over wijkgericht werken en sociaal cultureel samenwerken. Zij weet de geschikte locaties voor culturele activiteiten in de wijk te vinden en maakt de juiste match tussen vraag en aanbod. Wil jij je als cultureel professional inzetten voor een maatschappelijk thema in de wijken van Zoetermeer? Heb je vragen over hoe jij jouw aanbod kunt laten aansluiten bij bewoners in een wijk? Neem dan contact op met Yolanda.

Esther Argentini
Programmaregisseur
06 39804768
esther@wijck-zoetermeer.nl

Esther is projectleider van verschillende projecten en aanspreekpunt voor wijkbewoners en organisaties in de wijk. Zij sluit aan bij verschillende wijkoverleggen en haalt thema’s op die spelen in de wijk. Ze zorgt ervoor dat culturele activiteiten aansluiten bij de behoefte van de wijk en dat deze bijdragen aan de leefbaarheid en verbinding in de wijk. Wil je als wijkbewoner of als wijkgerichte organisatie meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Esther.

Jet Gros
Programmamedewerker
079 3161455 (ook via Whatsapp)
jet@wijck-zoetermeer.nl

Jet heeft bij alle projecten en activiteiten een ondersteunende en uitvoerende rol. Zij is te vinden in de wijk en daar aanspreekpunt tijdens activiteiten. Jet organiseert inspirerende en verbindende bijeenkomsten in de wijken waarbij wijkbewoners kunnen kennismaken met en deelnemen aan kunst en cultuur.