Art-Labs in de buitenlucht

De Art-Labs bieden een prettige en veilige plek waar kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Deze veiligheid is de basis van waaruit kinderen zich kunnen openstellen, ontwikkelen en hun creativiteit en verbeelding geprikkeld wordt. Door te experimenteren leren kinderen veel nieuws over hun eigen talenten, de samenwerking met anderen en hoe tot een creatieve oplossing te komen. Fouten maken mag – er wordt tenslotte geleerd.

De Art-Labs dragen bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van deelnemers. Om ook in coronatijd kunst en cultuur op een laagdrempelige manier aan te kunnen bieden is het format voor de Art-Labs aangepast. Zo konden de Art-Labs toch doorgaan, alleen dan in de buitenlucht. Kinderen kregen zo een kans om dichtbij en toegankelijk in aanraking te komen met kunst en cultuur – juist in deze tijd van belangrijke waarde voor bijvoorbeeld het uitdrukking geven aan gevoelens. Door steeds verschillende kunstdisciplines aan te bieden was er voor ieder wat wils en kon er worden aangesloten bij de belevingswereld van kinderen.

De Art-Labs in de buitenlucht waren een samenwerking met de combinatiefunctionarissen sport van de gemeente en hebben in drie wijken plaatsgevonden in juni en juli 2020.

Samenwerkingspartners