Kunst-Post levert emotievolle kunst van ouderen op

Project Kunst-Post is ten einde, maar de effecten ervan zijn nog voelbaar. Op 28 augustus presenteerden de deelnemers bij CKC & partners tijdens een besloten expositie de ruim 100 kunstwerken aan elkaar. ‘Ik kan meer dan ik dacht’, aldus een trotse deelnemer.

‘Achter elk kunstwerk kwam een verhaal tevoorschijn’, vertelt Marije Arnouts, projectleider Wijck. ‘En hoewel dit project mede werd opgezet om eenzaamheid te verlichten, is het toch bijzonder als deelnemers vertellen dat hun kwaliteit van leven tijdens het project omhoog is gegaan.’

Waar de een verrast werd door diens eigen kunnen, heeft het werken met kunst een ander emotioneel geraakt. Zo reageerde een deelnemer: ‘Er kwamen emoties los. Het heeft voor mij therapeutisch gewerkt’. Marije: ‘De insteek van de professionele kunstenaars, aangesloten bij Franx, was om opdrachten te maken die de deelnemer echt zouden prikkelen en uitdagen. En dat is gelukt.’

De expositie werd gehouden bij CKC & partners onder het genot van een high-tea. Kunstenaar Fieke Hordijk verzorgde een creatieve opdracht die ter plekke werd gemaakt, tijdens prachtig harpspel van Marjatta Fehres en haar leerling Emma Penningnieuwland.

‘Het was fijn om elkaar te kunnen ontmoeten en de werken van anderen te zien. Er ontstond connectie door elkaars verhalen en deelnemers waren verrast over hoe een ander de opdracht had geïnterpreteerd’, blikt Marije terug op de expositie.

De kunstwerken zijn na de expositie meegegaan met de deelnemers. Deelnemers die niet bij de expositie aanwezig waren, kunnen hun kunstwerken ophalen op de locaties van inZet in Seghwaert (Petuniatuin) en Meerzicht (Albrandswaard).

Kunst-Post is een samenwerking tussen CKC & partners, inZet/Palet Welzijn en Franx. Samen ontwikkelen wij kunstzinnige en culturele activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan het leven van ouderen in de wijk.

Foto’s van de expositiemiddag bij CKC & partners

Hieronder vind je foto’s van de bijeenkomst en de expositie op 28 augustus. Met speciale dank aan fotograaf Piet Nicolaas.

Kunstexpositie online

Hieronder vind je de online expositie van de kunstwerken van de deelnemers

Samenwerkingspartners