Drumlessen in Rokkeveen

Titel: Drumlessen in de wijk
Wijk: Rokkeveen
Datum: Mei-juni 2023
Op initiatief van: Gemeente Zoetermeer Sport
In samenwerking met: Gemeente Zoetermeer, Ligthart Lesstudio, Zweminstituut de Veur
Financiering: Wijck

Het project

De gratis muziek- en zanglessen in Meerzicht smaakten naar meer! Daarom hebben Wijck en de afdeling Sport van gemeente Zoetermeer opnieuw de handen ineengeslagen om muziek naar de wijken te brengen; want ieder kind heeft recht op muzikale ontwikkeling. Niet alleen omdat het ontzettend leuk is, maar ook omdat het bijdraagt aan vaardigheden zoals geheugen, concentratie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen én samenwerking. Wijck heeft in samenwerking met Lesstudio Ligthart een nieuwe lesreeks drummen van zes weken ontwikkeld.

Vertrouwen en groei

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kregen tijdens de sportinstuif in Sportcentrum De Veur de mogelijkheid om, zowel in groepsverband als individueel, kennis te maken met o.a. maat en ritme. Binnen no-time speelden ze mee met muziekstukken en raakten ze vertrouwt met het drumstel en de docent. Zelfs op de vakantiedagen zonder sportinstuif was De Veur gevuld met enthousiaste kinderen die speciaal voor de drumlessen kwamen.

“Hier zitten echt een paar talentjes bij”

Als kers op de taart is een aantal jonge musici na afloop van de gratis lessen doorgestroomd naar lesstudio Ligthart bij docent Maurice.

Heb je vragen over de workshops? Neem dan contact op met yolanda@wijck-zoetermeer.nl