Haak en Brei café

Titel: Haak en Brei café
Wijk: Seghwaert
Datum: september 2022 – heden
Op initiatief van: wijkbewoner
In samenwerking met: Gro-Up, Wijklab Seghwaert, Scylla Theaterproducties, Handwerksoos UVV, Troostdekentje
Financiering: Wijk aan Zet


Het project

Vanuit onze rol als aanjager en verbinder, slaat Wijck de brug tussen de culturele sector en het sociaal domein. Dit doet Wijck o.a. door gezamenlijke activiteiten op te zetten die bijdragen aan maatschappelijke thema’s als: het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. Het voorstel voor een Haak en Brei café van wijkbewoner Conny sluit hier naadloos op aan. Conny wilde graag met buurtbewoners een hobby oppakken: haken en breien. Buurtbewoners beter leren kennen. Werken aan eigen projecten, maar ook samenwerken aan één project. Leren van, en met elkaar is het uitgangspunt.

Na toekenning van het Wijk aan Zet budget is de groep met zes deelnemers gestart. Tweewekelijks komt de groep op dinsdag samen in het Wijklab Seghwaert. De deelnemers hebben naast hun eigen projecten al een gezamenlijke vlaggenlijn en kerstslingers gemaakt om het Wijklab op te fleuren. En nog een mooie samenwerking; Het Haak en Brei café is op verzoek van Scylla Theaterproducties kleedjes, dekens en kussenhoezen aan het maken voor hun nieuwe  voorstelling ‘Arsenicum en Oude Kant’.

Na afloop van de voorstelling worden de materialen gedoneerd aan Troostdekentje die zich belangeloos inzet voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben.

Ook aanhaken?
Dat kan altijd, gezellig! Je vindt het Haak en Breicafé in ‘t Wijklab aan de Koeienweide 2 in Zoetermeer. We komen samen op iedere dinsdagochtend in de oneven weken van 2023 van 10.00 tot 12.00 uur. In januari is dit op 3e, 17e en 31e.

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl