Haak en Brei café

Titel: Haak en Brei café
Wijk: Noordhove
Datum: september 2022 – heden
Op initiatief van: wijkbewoner
In samenwerking met: Gro-Up, Wijklab Seghwaert, Scylla Theaterproducties, Handwerksoos UVV, Troostdekentje, Rogershof
Financiering: Wijk aan Zet


Het project

Vanuit onze rol als aanjager en verbinder, slaat Wijck de brug tussen de culturele sector en het sociaal domein. Dit doet Wijck o.a. door gezamenlijke activiteiten op te zetten die bijdragen aan maatschappelijke thema’s als: het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk of het tegengaan van eenzaamheid door een zinvolle dagbesteding. Het voorstel voor een Haak en Brei café van wijkbewoner Conny sloot hier naadloos op aan. Conny wilde graag met buurtbewoners een hobby oppakken: haken en breien. Buurtbewoners beter leren kennen. Werken aan eigen projecten, maar ook samenwerken aan één project. Leren van, en met elkaar is het uitgangspunt.

Na toekenning van het Wijk aan Zet budget is de groep met zes deelnemers gestart en al snel groeide dit uit tot een hechte groep. Tweewekelijks kwamen ze samen in het Wijklab Seghwaert. De deelnemers hebben naast hun eigen projecten al een gezamenlijke vlaggenlijn en kerstslingers gemaakt om het Wijklab op te fleuren. En nog een mooie samenwerking; Het Haak en Brei café heeft op verzoek van Scylla Theaterproducties kleedjes, dekens en kussenhoezen gemaakt voor de voorstelling ‘Arsenicum en Oude Kant‘.

Na afloop van de voorstelling zijn de materialen gedoneerd aan Troostdekentje die zich belangeloos inzet voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben.

Ook aanhaken?
Dat kan altijd, gezellig! Vanaf januari 2024 vind je het Haak en Breicafé in Rogershof, Rogerslijn 106 in Zoetermeer. We komen iedere dinsdagochtend samen van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden is niet nodig,

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl