Terugblik eerste bijeenkomst Laveibos

De Goede Woning heeft Wijck gevraagd om mee te denken in een verduurzamingsproject dat dit jaar gepland staat aan het Laveibos in Meerzicht. Doel is om een groep enthousiaste bewoners te formeren die zowel tijdens de verduurzaming, als daarna willen meedenken en adviseren over de leefbaarheid in en om de flat.

Maandag 30 januari vond de eerste bijeenkomst in het wijkrestaurant van Palet Welzijn plaats waar 9 bewoners bij aanwezig waren. Onder het genot van een lekkere maaltijd gemaakt door de vrijwilligers van Palet Welzijn, is de groep met elkaar in gesprek gegaan. Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaken met elkaar, een korte update geven over het project verduurzaming en tot een gezamenlijke visie (wij noemen het een ‘wens’) te komen voor de flat als de renovatie er straks op zit.

Een fijne plek om te wonen

Wijck heeft naast een creatieve kennismakingssessie ook een workshop gegeven waarbij bewoners zelf actief aan de slag zijn gegaan met het schrijven, combineren en formuleren van wensen en gedachten over een fijne plek om te wonen en waar een ideale buurtbewoner aan zou moeten voldoen. Deelnemers werden uitgedaagd om ‘out-of-their-comfortzone’ te treden wat soms best spannend, maar achteraf vooral heel leuk was. Alle wensen worden uitgewerkt in een Wordcloud die straks als kapstok dient voor de toekomstige participatieprojecten.

Het was een hele mooie eerste bijeenkomst, waarbij de mensen weliswaar aan het begin van de bijeenkomst nog wat terughoudend en twijfelachtig reageerde, maar zich gaandeweg formeerde tot een groep betrokken bewoners. Ons doel is geslaagd, getuige een quote van één van de deelnemers bij de afsluiting: “Normaal gesproken zou ik je voorbijlopen zonder iets te zeggen en nu weet ik wie je bent. Volgende keer dat ik je tegenkom in de flat maken we een praatje”.

Op naar de volgende bijeenkomst!

Heb je vragen over het jaarprogramma van het Laveibos? Neem dan contact op met yolanda@wijck-zoetermeer.nl