Muziek- en zanglessen in Meerzicht

Titel: Muziek- en zanglessen in de wijk
Wijk: Meerzicht
Datum: maart 2023
Op initiatief van: Gemeente Zoetermeer Sport
In samenwerking met: Gemeente Zoetermeer, Ligthart Lesstudio, Kunst en Vriendschap, Basisschool De Regenboog, Speelboerderij Het Buitenbeest
Financiering: Wijck


Het project

Ontdek de magie van muziek maken en laat je concentratie en coördinatie groeien! Uitdrukking geven aan emoties, van vreugde tot verdriet, wordt eenvoudiger door muziek. En er is meer; Samenspel leert je waardevol luisteren naar anderen. Maar bovenal: Muziek maken is gewoon heel leuk!

Bij Wijck geloven we dat ieder kind de kans verdient om muziek te ervaren. Samen met de afdeling Sport van de gemeente, hebben we een missie: muziek naar de wijk brengen! Onze reis begon op 2 maart, tijdens de bruisende talentendag bij CKC & partners. Kids verkenden de wereld van muziek via leuke workshops, waarbij ze o.a. kennismaakten met schitterende koperen blaasinstrumenten.

Het plezier zette zich vervolgens gedurende drie weken voort in Meerzicht. In samenwerking met Lesstudio Ligthart en Kunst & Vriendschap gaven we gratis muzieklessen bij Speelboerderij Het Buitenbeest en zangsessies bij de Krajicek Playground in Meerzicht, naast basisschool De Regenboog. We begonnen met tuinslangen, trechters en mondstukken – en hoor daar: de allereerste tonen klonken!

Dit smaakt naar meer: laten we samen ontdekken, spelen en groeien!

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl