Creatieve wijkbewoners uit Oosterheem gezocht

Ben jij de creatieve bewoner uit de wijk Oosterheem die met andere wijkbewoners aan de slag wil gaan met acteur en theatermaker Laurens de Groot? Dan willen we graag met jou aan de slag!

Hoe leer je elkaar kennen behalve dan dat je elkaar gedag zegt? Hoe kun je je meer inleven in de ander en ontstaat er meer begrip voor elkaar? Wat is ervoor nodig om je veiliger te voelen in de wijk en ook kinderen veiliger buiten te laten spelen?

Acteur en theatermaker Laurens de Goot gaat de komende maanden aan de slag met deze thema’s en zoekt hiervoor wijkbewoners die samen willen toewerken naar een culturele vertaling van dit thema in Oosterheem. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een audiotour waarbij je luistert naar het verhaal van een andere wijkbewoner. Of denk aan een straattheater of dansvoorstelling in de verschillende buurten waarin de verschillende rollen, gevoelens, ervaringen worden uitgebeeld. Wijkbewoners krijgen de kans om samen iets creatiefs vorm te geven en vervolgens met anderen te delen.

Aanmelden
Wij zoeken wijkbewoners uit Oosterheem die zin hebben om creatief met elkaar aan de slag te gaan. Van jong tot oud, van beginneling tot oude rot in het vak; iedereen is welkom in het Wijck Theater. Wat er gemaakt wordt? Dat beslissen we samen. Wil jij zingen, dansen, schilderen, schrijven, bouwen, muziek maken, vertellen, toneelspelen, fotograferen, of iets anders? We kunnen alle hulp gebruiken; van denkers, makers tot doeners.

Op maandagavond 7 februari organiseren wij een bijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur bij Inlooplocatie InZet, Zanzibarplein 5 in Oosterheem om meer over dit project te vertellen. Daarna zullen wij wekelijks hier samenkomen om te werken aan het project. Wil je meedenken, meemaken, of meedoen? Leuk! Aanmelden kan via info@wijck-zoetermeer.nl