Vakantieactiviteiten

Titel: Vakantie activiteiten: Licht Kunst en Kunst op stof
Wijken: Meerzicht, Palenstein, Driemanspolder, Buytenwegh, Oosterheem en Rokkeveen
Datum: februari, juli en augustus 2020
Op initiatief van: Gemeente afdeling Sport
In samenwerking met: Gemeente afdeling Sport, Digital Art Lab, Kantjeboord lifestyle, bibliotheek Forum
Financiering: Wijck en bibliotheek Forum


Het project

Op vakantie gaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Daarom worden er in de vakantieperiodes door de afdeling Sport van de gemeente op verschillende locaties gratis sport- en spelactiviteiten voor kinderen in de leeftijd tot 12 jaar aangeboden. Wijck werd gevraagd om aan te sluiten met culturele activiteiten.

Zo konden kinderen in de voorjaarsvakantie bij het Digital Art Lab in de Oosterpoort Licht Kunst maken. Ze ervaarden hoe je met een lampje en fototoestel met hoge sluitertijd tekeningen en zelfs letters in de lucht kunt schrijven!

Tijdens de zomervakantie is in samenwerking met bibliotheek Forum en Kantjeboord lifestyle de activiteit Kunst op Stof in zes verschillende wijken aangeboden. Kinderen kozen op basis van de door de bieb meegebrachte boeken een favoriet karakter, item of onderwerp. Onder begeleiding van graffiti-artiest Sjors maakten ze vervolgens een vertaling naar beeld. Hierbij werd gewerkt met verschillende sjablonen, textiel stiften en verf. Extra leuk: het kunstwerk werd gemaakt op een canvas tas die natuurlijk mee naar huis mocht!

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl