Theater in de wijk

In april 2024 is Theater in de wijk van start gegaan. Een samenwerkingsproject tussen Theaterhart, Greg & Baud en Wijck.

Met Theater in de Wijk worden verschillende thema’s die spelen in de buurt, via interactief theater, belicht en bespreekbaar gemaakt. Het publiek wordt aangemoedigd om deel te nemen aan de voorstellingen, mee te denken, te reageren, en zelf mede vorm te geven aan het verloop van het verhaal.
Het project omvat 20 theatervoorstellingen op diverse locaties in de wijk, zoals buurthuizen, gemeenschappelijke ruimtes, ontmoetingsplekken, of parken. Het project heeft als doel de leefbaarheid in de wijk en de verbinding van bewoners onderling te verbeteren.

Agenda

Theater in de Wijk is gestart in de wijk Meerzicht. Toegang tot de voorstelling is gratis en een drankje is inbegrepen. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuwe data voor voorstellingen volgt, er wordt nu hard gerepeteerd 🙂

Geweest:
dinsdag 2 april van 19.00 – 20.30 uur Recreatieruimte Fonteinbos
donderdag 4 april van 19.30 – 21 uur Kerkenbos 16
zondag 7 april van 13.30-15 uur Eigen Wij, Voorweg 112

Trainingen

Parallel aan de voorstellingen wordt er gezocht naar talentvolle inwoners die zich als acteur en/of gespreksleider willen inzetten voor het project. Zij volgen eerst een gratis training om zich vervolgens in te zetten en zo een maatschappelijke bijdrage te leveren aan hun eigen leefomgeving.

De eerste trainingen tot gespreksleider en trainingsacteur zitten erop! Heb je deze gemist en wil je ook graag meedoen?

Een nieuwe training Acteren start op 30 april en is bedoeld voor jongeren tussen de 16-20 jaar.
De training vindt plaats op dinsdagavond van 19.00 – 22.00 uur in Buytenwegh of Meerzicht. Dit hopen we je zo snel mogelijk duidelijk te hebben.
Wil je meedoen of twijfel je nog? Laat het weten via: gerard@greg-baud.nl.

De nieuwe training tot Gespreksleider start op 22 oktober 2024. Aanmelden hiervoor kan vast via: charlene@theaterhart.com.