Bezoek staatssecretaris van Ooijen (VWS)

Donderdag 28 september bezocht demissionair staatssecretaris van Ooijen (VWS) CKC & partners in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.

Wijck – onderdeel van de Community Eén tegen Eenzaamheid
Door met onze partners te werken aan culturele interventies zetten wij kunst en cultuur als preventief middel in om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Hiermee creëren we gezamenlijk verbinding tussen de culturele sector en het sociaal domein. Wijck is trekker van de themagroep kunst & cultuur binnen de community ‘Zoetermeer tegen eenzaamheid’ waaruit inmiddels verschillende samenwerkingsprojecten tot stand gekomen.

Overhandiging Boek ‘Je bent niet alleen!’
Marije Arnouts overhandigde het boek ‘Je bent niet alleen!’ aan de staatssecretaris. In het boek zijn de verhalen van ruim twintig Zoetermeerders opgenomen die op uiteenlopende manieren eenzaamheid voelen of hebben gevoeld. Zij vertellen hoe zij met eenzaamheid omgaan en wat het hen gebracht heeft. In alle verhalen klinkt één boodschap heel duidelijk door: jij bent aan zet om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid ga je te lijf door de eerste stap te zetten. En je hoeft dat niet alleen te doen.

Stichting Niet Alleen
Een van de verhalen in het boekje gaat over Yorick. Hij zet zich als rapper Keesje in om andere jongeren te helpen via zijn Stichting Niet Alleen. Zo geeft hij workshops aan jongeren die worstelen met verslavingsproblemen, trauma’s, criminaliteit, dakloosheid en eenzaamheid. Zo schrijven ze samen teksten over deze problemen en delen dit vervolgens met elkaar tijdens de bijeenkomsten.