Eerste exemplaar boek ‘Je bent niet alleen’ voor wethouder Ingeborg ter Laak

Op maandag 14 maart wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Je bent niet alleen!’ overhandigd aan wethouder Zorg, Welzijn, Sport en Verenigingen, Ingeborg ter Laak. De uitreiking vindt plaats in Café Max in Bibliotheek Forum aan het Stadhuisplein vanaf 10:00 uur. In het boek zijn verhalen opgetekend van Zoetermeerders over het gevoel van eenzaamheid om zo eenzaamheid bespreekbaar te maken. Het boek maakt onderdeel uit van de culturele aandacht voor eenzaamheid in Zoetermeer.

Boek ‘Je bent niet alleen!
In het boek lees je de verhalen van ruim twintig Zoetermeerders. Stadsgenoten die op uiteenlopende manieren eenzaamheid voelen of hebben gevoeld. Zij vertellen hoe zij met eenzaamheid omgaan en wat het hen gebracht heeft. In alle verhalen klinkt één boodschap heel duidelijk door: jij bent aan zet om eenzaamheid te doorbreken. Eenzaamheid ga je te lijf door de eerste stap te zetten. En je hoeft dat niet alleen te doen. De boekjes zijn vanaf 14 maart gratis af te halen bij Bibliotheek Forum. Daarnaast wordt een expositie geopend met de foto’s uit het boek in Café Max. Deze expositie is de hele maand maart te bezoeken.

Culturele aandacht voor eenzaamheid
Eenzaamheid hoort bij het leven, het is van alle tijden en van iedereen. We moeten eenzaamheid omarmen en bespreekbaar maken. Dat is het prikkelende uitgangspunt van Voor Eenzaamheid in Zoetermeer. Wijck heeft van december tot en met januari ook al culturele aandacht gegeven aan het thema eenzaamheid. Toen trokken er diverse kunstenaars de wijken van Zoetermeer in om er samen met bewoners op verschillende manieren over van gedachten te wisselen.