Fieke Hordijk – kunstenaar achter Kunst-Post | opdracht 1 & 4

“We kregen via Terra Art Projects, nu het nieuwe Franx, een oproep om een opdracht te maken voor dit project. Omdat ik als (voormalig) kunstvakdocent heel veel opdrachten maakte, leek het mij leuk dat weer eens te doen. Ik vond het ook een leuk idee dat mensen via de post een pakket zouden krijgen om dan zelf aan de slag te gaan.

Ik heb vervolgens twee opdrachten uitgewerkt. De eerste was beeldhouwen in gips, gekozen omdat dat iets is dat je niet zo snel tegenkomt.
Een 3D-, of: driedimensionaal, beeld maken is een uitdaging. En ik maakte de opdracht: fotoverhaal. De deelnemers maken naar aanleiding van meerdere foto’s een boek en/of verhaal, collage of gedicht.

Door te werken aan een ruimtelijk beeld hoop ik dat de deelnemers ervaren hoe het is, als je iets moet maken dat aan alle kanten goed en afgewerkt moet zijn. Ik hoop dat men door de opdracht beeldhouwen in gips met meer begrip van de kunstdiscipline naar een beeld zal kijken.
Door de foto-opdracht ervaar je dat alles een verhaal heeft, dat je overal een verhaal van kunt maken, met of zonder woorden. Dat deelnemers ondervinden dat details erg belangrijk zijn. En ten slotte, dat je altijd een eigen idee kunt verbeelden.”

Naam: Fieke Hordijk

Kunstdiscipline: beeldhouwer, vormgever
Website: www.fiekehordijk.nl
Facebook: Atelier Fieke Hordijk
Instagram: fiekehordijk
LinkedIn: Fieke Hordijk