Koffers Sam zijn begonnen aan reis door Oosterheem

Zaterdag 17 juli gaf wethouder Ter Laak het spreekwoordelijke startschot voor #samwashier. Ze reikte de eerste koffers uit aan bewoners van de wijk Oosterheem. In de zomerperiode reizen 28 koffers met de naam Sam door de wijk, en logeren elke paar dagen bij een andere wijkbewoner.

In Sam vinden de mensen op het logeeradres een Burenboekje met vragen, opdrachten en challenges om in te vullen. Na een paar dagen geven zij Sam door aan een volgende wijkbewoner. De koffers bezoeken op deze manier een serie adressen, voor zij in de laatste week van augustus weer ingeleverd worden bij het eindstation aan Oosterheemplein 320.

Prijsvragen

Wijkbewoners die Sam in huis hebben, worden uitgenodigd berichten en foto’s te plaatsen op social media met de hashtag #samwashier. Een ontzettend leuke manier om deze zomer de reizen van de koffers te volgen. Een van de posts wint een prijs en ook voor de deelnemers van de koffer die de meeste adressen heeft bezocht is een prijs beschikbaar. Zij maken kans op een prijs voor de hele straat.

Over Sam was hier

Sam was hier is een initiatief van samenwerkingsplatform Wijck en wordt in Oosterheem uitgevoerd door de projectgroep sociale cohesie De Spraakmakers. Samenkomen tijdens activiteiten in de wijk blijft een uitdaging deze zomer. Daarom komt deze culturele activiteit naar de wijkbewoners toe, met koffer Sam die door de wijk reist en blijft logeren. ‘Sam was hier’ is ontwikkeld met theatermaker Annabelle van de Laar, schrijver Liesbeth Mende en vormgever Gaby Lidia van Deutekom.

Foto’s kick-off Sam was hier

Samenwerkingspartners

logo CKC & partners