Gezocht: jouw verhaal over eenzaamheid om anderen te helpen

Met een boekje vol interviews met verhalen over eenzaamheid willen we eenzaamheid bespreekbaar maken, en laten zien dat mensen niet alleen zijn. Heb jij ervaring met eenzaamheid of onderneem jij iets om eenzaamheid bij anderen te doorbreken? Deel je verhaal en help het bespreekbaar maken. 

Het boekje met als titel ‘Je bent niet alleen’ is een onderdeel van het project waarmee we willen laten zien dat eenzaamheid iets is dat iedereen ervaart. Je eenzaam voelen hoeft niet te betekenen dat je alleen maar geïsoleerd thuis zit, het kunnen ook kleinere momenten zijn. Eenzaamheid hoort in het emotioneel spectrum. We zijn allemaal wel eens bang, boos of blij, en ook eenzaam.

In het boekje verzamelen we verhalen van mensen die zelf ervaring hebben met eenzaamheid, die kunnen vertellen wat het met je doet en wat zij hebben gedaan om ermee om te gaan. Daarnaast vertellen we de verhalen van mensen die zich persoonlijk inzetten om eenzaamheid bij anderen te doorbreken, over waarom en hoe zij dit doen.  

In alle verhalen zoeken we naar positiviteit. Wat geeft troost als je thuis bent en je eenzaam voelt? Misschien is er een speciaal ritueel dat je verzoent met eenzaamheid. 

Bij het verhaal wordt een foto gemaakt. Dit hoeft geen (herkenbaar) portret te zijn, maar wordt een verbeelding van wat eenzaamheid met je doet. Deze foto’s worden vanaf december geëxposeerd.  

Wil jij meewerken aan het boekje door het delen van je ervaringen met eenzaamheid of het bestrijden daarvan? Meld je aan via info@wijck-zoetermeer.nl. Hier kun je ook terecht met eventuele vragen, of als je twijfelt om mee te doen. 

Dit project voeren wij uit in samenwerking met Patricia Munster en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer.