Ilse Philips – kunstenaar achter Kunst-Post | opdracht 6

“Ik werd gevraagd om iets te bedenken voor Kunst-Post in de categorie Textiel. Ik ben ook ambachtelijk wever en weef op een 16-schachten getouw. Dat wordt al gauw gezien als oubollig, en (volgens mijn kinderen) middeleeuws. Maar het is leuk om creatief bezig te zijn. Ik ben ook illustrator en heb altijd veel getekend, ontwierp mijn eigen kleding en mijn moeder was haute-couture naaister. Dus textiel is mij met de paplepel ingegeven. Uiteraard hoop ik ook met mijn textiel wat bekender te worden in Zoetermeer en omstreken. Welkom in mijn wereld en veel plezier!

Mijn opdracht heet ‘Ontwerp je eigen tas’. De deelnemers krijgen een blanco canvastas en ‘textiele frutsels’ waar ze de tas mee moeten pimpen. Ze krijgen templates en ideeën, maar er is ook juist heel veel ruimte voor hun eigen inbreng en creativiteit. Ik geef ze een klein zetje zodat ze zelf ‘out of the box’ gaan denken. En dat zal vast tot verrassende resultaten leiden.

Ik hoop dat de deelnemers gewoon plezier hebben met deze opdracht. Het is zó belangrijk om lol en plezier te hebben in wat je doet en om je te blijven ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Ik hoop dat de opdracht hun creativiteit prikkelt en dat ze helemaal losgaan met textiel.”

Naam: Ilse Philips

Kunstdiscipline: kunstenaar Toegepast Textiel
Website: www.ilsephilips.nl
Facebook: Ilse Philips handwever
Instagram: Ilse Philips weavings