Marijke Wijgerinck – kunstenaar achter Kunst-Post | opdracht 5

“Mijn opdracht gaat over het maken van constructies met een alledaags en duurzaam materiaal: golfkarton. Dat klinkt ingewikkeld maar het is een vrij eenvoudige, herhaalbare handeling om basisvormen te maken en daarmee op verschillende manieren te bouwen. Deze constructies kunnen zowel klein als groot en zowel figuratief als abstract zijn. Er zit dus veel ruimte in voor de deelnemers om zelf iets te maken dat goed bij hen past.

Het leek me een leuk idee om een materiaal en techniek die ik in enkele projecten heb gebruikt, nu als het ware los te laten en te zien wat anderen ermee gaan doen. Zo ben ik er zelf ook ooit mee in aanraking gekomen. Ik ben erg nieuwsgierig hoe de objecten eruit gaan zien. Ik vind het bovendien een fijne gedachte dat we als kunstenaars deze kans krijgen, juist nu in de coronatijd, nu er veel niet kan doorgaan.

Ik hoop dat de tweewekelijkse kunstpost iedere keer voor een verrassing zorgt en dat de deelnemers zich er met veel plezier door uitgenodigd voelen om er iets van te maken. Het gaat om het onderzoeken en ontdekken van nieuwe idee├źn en bekende en minder bekende materialen. De tentoonstelling aan het einde zorgt ervoor dat deelnemers elkaar ontmoeten en zien wie er nog meer meegedaan heeft. En ik hoop dat ze zich ook na afloop ge├»nspireerd blijven voelen om nog meer kunst te maken.

Het is naar mijn gevoel een prachtige combinatie van meedoen zonder al te veel ingewikkelde zaken als tijd of bereikbaarheid. Ik hoop ook dat het werken met verschillende kunstenaars iets oplevert, dat meer is dan het navolgen van een beschrijving.”

Naam: Marijke Wijgerinck

Kunstdiscipline: Beeldende Kunst – ruimtelijk
Website: www.marijkewijgerinck.nl / www.kunstinzicht.nl / www.terra-artprojects.com