Vrouwendag 2022

Internationale Vrouwendag 2022 

Dit jaar heeft Wijck meegedacht over de invulling van Vrouwendag in Zoetermeer. Bibliotheek Forum Zoetermeer heeft  22 vrouwen geportretteerd en hen gevraagd naar hun visie op het thema dit jaar: solidariteit. Verbinding als middel tegen eenzaamheid, om samen sterker te staan in de politiek en het bedrijfsleven en in tijden van grote onzekerheid en oorlog. 

De kracht van muziek
Om de kracht van muziek hieraan te verbinden heeft Wijck aan de vrouwen gevraagd een muzieknummer te noemen wat voor hen vrouwenkracht symboliseert. Het Digital Art Lab heeft vervolgens QR-codes gemaakt die linken naar deze nummers en die op de (gedrukte) foto’s van de dames staan. Op dinsdag 8 maart sprak wethouder Ingeborg ter Laak van gemeente Zoetermeer met drie van de geportretteerde vrouwen over het thema èn de gekozen muzieknummers. 

Op woensdag 8 juni zal een feestelijk evenement voor alle genomineerde vrouwen van 2022 èn 2021 plaatsvinden in het Stadstheater.  Dan zullen ook alle portretten worden getoond en is een kunstzinnige vertaling van de gekozen nummers te zien. 


Benieuwd naar de vrouwenkracht nummers? Zie Playlist Vrouwendag 2022 

Solidariteit
Zoetermeerse vrouwen vertellen over het thema van Vrouwendag in Nederland dit jaar: solidariteit. Solidariteit als bestrijding van eenzaamheid, als middel om als vrouwen samen sterker te staan in de politiek en in het bedrijfsleven en solidariteit in tijden van grote onzekerheid en oorlog. De genomineerde dames hebben voor Vrouwendag 2022 ook elk een muzieknummer dat hen kracht heeft gegeven aangedragen, die zijn samengevoegd in de afspeellijst.

Van 8 maart tot 8 juni zullen wij wekelijks via social media een Zoetermeerse vrouw uitlichten. Haar verhaal én gekozen nummer wordt dan gedeeld in onze stories, zie: https://www.instagram.com/wijckzoetermeer/