Mentale gezondheid: Toneelles voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Wijck zet zich in op het samenbrengen van de culturele sector en het sociaal domein door gezamenlijk te werken aan maatschappelijke thema’s. Kunst en cultuur wordt daarbij als middel ingezet om bewustzijn en positieve gezondheid te bevorderen. Dit jaar zijn we in samenwerking met Greg & Baud Productions en inZet gestart met het aanbieden van toneellessen voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Kunst en cultuur voor positieve gezondheid
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 900 onderzoeken geanalyseerd en concludeert officieel: het actief of passief beleven van kunst bevordert de gezondheid en het algehele welbevinden. Wijck vindt het belangrijk om kunst en cultuur in te zetten om bij te dragen aan een gezonder Zoetermeer. Vanuit onze samenwerking met verschillende organisaties binnen zorg en welzijn, zijn we benaderd met de vraag voor het opstarten van een theatergroep voor mensen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

ASS is een neurologische ontwikkelingsstoornis die diverse aspecten van het leven beïnvloedt, waaronder sociale interactie, communicatie, gedrag en interesses. Het bieden van theaterlessen draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn, terwijl het ook de maatschappelijke inclusie en acceptatie van mensen met autisme bevordert. Dankzij de lessen dragen we bij aan het verminderen van het stigma en het vergroot het begrip voor de diversiteit van individuen binnen onze samenleving.

Mentale gezondheid
Tijdens het symposium ‘Mentale welzijnsreis Zoetermeer’ gaf Lola de Winter namens Greg & Baud Productions een presentatie. Hierop kwamen zeer positieve reacties en ook vragen om toneellessen in te zetten voor andere doelgroepen. Bekijk hier de aftermovie van het symposium en de presentatie van Lola (Theater voor mensen met autisme).

Theatergroep
Inmiddels is een enthousiaste groep gestart met de toneellessen onder leiding van Greg & Baud Productions in Meerzicht.

Wil je meer weten over de theaterlessen of ken/ben je iemand die graag wil meedoen? Klik dan hier.