Toneelles voor volwassenen met autisme

Sinds februari organiseren we tweewekelijke toneellessen voor volwassenen met autisme. In Meerzicht komen we samen en creëren we een plek waar deelnemers helemaal zichzelf kunnen zijn. De reacties van deelnemers zijn heel positief; ze krijgen steeds meer vertrouwen in elkaar, in zichzelf en vinden het bovendien heel leuk om te doen. Dit project is een trotste samenwerking met Greg & Baud Productions en inZet. De toneellessen worden mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Kunst en cultuur voor positieve gezondheid

Wij vinden het belangrijk om kunst en cultuur in te zetten voor thema’s die liggen in het sociaal domein. Op deze manier zetten we kunst en cultuur als middel in om bewustzijn en positieve gezondheid te vergroten. Vanuit onze samenwerking met verschillende organisaties binnen zorg en welzijn, zijn we benaderd met de vraag voor het opstarten van een theatergroep voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).  

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)
ASS is een neurologische ontwikkelingsstoornis die diverse aspecten van het leven beïnvloedt, waaronder sociale interactie, communicatie, gedrag en interesses. Het bieden van theaterlessen draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling en het welzijn, terwijl het ook de maatschappelijke inclusie en acceptatie van mensen met autisme bevordert. Dankzij deze theaterlessen dragen we bij aan het verminderen van het stigma en het vergroot het begrip voor de diversiteit van individuen binnen onze samenleving.

Sluit jij ook aan?
De theaterlessen worden gestructureerd in kleine groepen gegeven met voldoende visuele ondersteuning. Door duidelijke communicatie, flexibiliteit en positieve feedback zorgen we ervoor dat deelnemers zich comfortabel voelen tijdens de lessen. Ook wordt er rekening gehouden met sensorische gevoeligheid, geluidsniveaus en materialen worden indien nodig aangepast.

Heb jij autisme en lijkt het je leuk om mee te doen met de toneellessen, of ken jij iemand die dit leuk zou vinden? De lessen zijn om de week op maandagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur in Meerzicht (Bredewater 16). De theaterlessen worden verzorgd door Lola en Bart van Greg & Baud Productions en kosten 10 euro per maand; je mag op elk moment in-en uitstappen.

Voor meer informatie of aanmelden kun je per mail contact opnemen met Iris Linder via: i.linder@inzet-indewijk.nl