Geslaagde start van ‘Impuls in de Wijk’

Eind 2023 is gro-up Buurtwerk gestart met het project ‘Impuls in de Wijk’ in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, Stedlink en Wijck. Het doel van ‘Impuls in de Wijk’ is om de onderlinge band tussen bewoners te versterken en hen te betrekken bij activiteiten in en om het complex.

In samenwerking met Wijck zijn er workshops Klanken & Yin Yoga en weefworkshops georganiseerd. Deze initiatieven hebben geleid tot de oprichting van een groep bewoners die elke dinsdagmiddag samenkomt om te weven, haken en breien. Daarnaast heeft een van de bewoners een dartavond georganiseerd, wat een groot succes bleek te zijn.

Op 26 juni organiseerde gro-up buurtwerk, samen met Wijck, Stedelink en enkele actieve bewoners van het Fonteinbos, een open middag in de recreatieruimte van het complex. Deze middag had als doel om andere bewoners kennis te laten maken met de wekelijkse activiteiten.

Tijdens deze open middag konden bewoners houten lepels omtoveren tot waxinelichthouders, deelnemen aan een bingo en meedoen met een darttoernooi. Voor de kinderen was Rainbow Parties aanwezig met glittertattoos en poffertjes, terwijl Marcello zorgde voor de drankjes. Ruim 30 bewoners woonden deze middag bij, genoten van de gezelligheid en sluiten zich aan bij de wekelijkse de activiteiten.