Terugblik Zomeravond concerten

In juni en juli bracht Wijck samen met Harmonie Orkest Zoetermeer Zomeravondconcerten naar drie wijken. Middenin de wijk, op bijzondere buitenlocaties, kon worden genoten van gratis livemuziek.

Zo zorgde de plek tussen de flats in Meerzicht voor een mooie akoestiek en konden mensen vanaf hun balkon ook meegenieten. In Rokkeveen werd gespeeld tussen de bloemen en planten op de wijktuin en het laatste concert vond plaats in het hart van de stad, bij de Dobbe.

Bij de wijktuin in Rokkeveen werden de kunstwerken onthuld die mensen op de wijktuin samen hebben gemaakt onder begeleiding van kunstenaar José Koebrugge. Met materialen uit de natuur zijn de vier seizoenen prachtig verwerkt in grote houten panelen die gebruikt gaan worden in de tunnelkas.

De Wijck tuk tuk was bij elk concert aanwezig met een kunstzinnige opdracht; er werden schilderijtjes gemaakt en stenen beschilderd aan de hand van de vraag: hoe ziet de muziek eruit? Zowel kinderen als volwassenen deden mee en gingen in gesprek met Jet, programmamedewerker bij Wijck.

In totaal kwamen ongeveer 140 mensen met een klapstoeltje kijken en luisteren naar de concerten.
Al met al een geslaagde muzikale start van de zomer!


We denken nu al na over Winteravondconcerten in de wijken, heb je daar ideeën over, laat het ons weten!