Terugblik: Opening projectwoning Laveibos 7

Op 10 mei was de gezellige opening van de projectwoning het Laveibos 7 in Meerzicht. Dit appartement is het warme thuis dat iedereen verdient. Op deze aangename plek komen inwoners samen, worden ze gezien en gehoord en gaan ze samen aan de slag met kunst en cultuur. 

Een warm onthaal 

De projectwoning is een aangename plek waar iedereen welkom is, waar een luisterend oor is, waar je je verhaal kwijt kunt en waar altijd iets te drinken met wat lekkers klaarstaat. Ook is het de plek waar je contact maakt met jezelf én anderen, je inspiratie opdoet en je je thuis voelt. Tijdens de opening maakten we kennis met verschillende bewoners. Ook gingen bewoners aan de slag met de workshop houtbranden van Eigen Wij. 

Kunst en cultuur; de weg naar meer geluk, plezier en verbinding 

Je geeft wat je krijgt en je krijgt wat je geeft. Een vicieuze cirkel die we doorbreken door een ideale leefomgeving te creëren in het Laveibos en daarin samen aan de slag te gaan met kunst en cultuur. Samen kunst en cultuur maken, betekent samen plezier maken. Daarmee creëren we onder de bewoners meer geluk, verbinding met zichzelf en daardoor een betere connectie met hun buren. Met deze kunstzinnige activiteiten geven we de bewoners iets anders dan ze normaal krijgen en nodigen we ze uit tot ander gedrag. In het jaarprogramma zetten we deze actie twee keer in. 

De rol van Wijck 

Vanuit Wijck zorgen we voor de coördinatie en uitvoering van de culturele activiteiten. Daarnaast vertegenwoordigen we dit onderdeel bij bijeenkomsten met de bewonersgroep. In het Laveibos organiseren we minimaal twaalf culturele activiteiten, die volledig aansluiten op de behoefte van bewoners. 

De toekomst 

Dankzij de culturele programmering hebben we in februari 2024 een basis gelegd voor een bewonersparticipatiegroep van 10 bewoners. Gaan we verder? Dan breiden we deze groep uit tot 15 bewoners in december 2025.