Theaterdiner in het wijkrestaurant: waar het smaakt en je wordt geraakt!

Community tegen eenzaamheid

Gemeente Zoetermeer nam in 2019 het initiatief om de community tegen eenzaamheid op te richten; dit kwam vanuit de visie dat eenzaamheid alleen samen kan worden aangepakt. Vanuit een kernteam wordt beleid gemaakt en de lijnen voor de aanpak van eenzaamheid uitgezet.

Daarnaast zijn er verschillende themagroepen die zich richten op samenwerking rondom specifieke doelgroepen of sectoren.

Wijck is de trekker van de themagroep kunst & cultuur. Het doel van deze themagroep is om, samen met kunst- en cultuurmakers en maatschappelijke organisaties culturele interventies tot stand te brengen in Zoetermeer die bijdragen aan de preventie van eenzaamheid en het bevorderen van Positieve Gezondheid.

Een culturele interventie is een doelbewuste, geplande activiteit of project waarbij culturele elementen worden gebruikt om bovenstaande te bewerkstelligen. Culturele interventies kunnen verschillende kunst- en cultuurvormen omvatten, zoals muziek, dans, theater, beeldende kunst en literatuur.

Theaterdiners

Tijdens bijeenkomsten van de themagroep kunst & cultuur ontstond het idee voor theaterdiners in wijkrestaurants in Zoetermeer, om zo de verbinding in de wijk te vergroten en mensen kennis te laten maken met de wijkrestaurants èn kunst en cultuur. Een samenwerking tussen inZet – Palet Welzijn, Scylla Theaterproducties, Music and Mind en Wijck resulteerde in het project: Theaterdiner in het wijkrestaurant. Dit concept combineert theater en muziek met een gezamenlijke eetervaring, waarbij mensen uit de buurt samenkomen om te genieten van een voorstelling en lekker eten.

Er staan zes theaterdiners gepland in twee wijkrestaurants en per diner kunnen maximaal 40 mensen aanschuiven. Er wordt een menu van drie gangen geserveerd (inclusief 1 drankje en 1 kopje koffie/thee) waar muziek en theater in is verweven. De avond is laagdrempelig, humoristisch en interactief, zodat mensen makkelijk in contact komen met elkaar. Het doel is om een gevarieerd en boeiend programma te bieden dat culturele expressie en sociale interactie bevordert.

Aanmelden

De avonden zijn toegankelijk vanaf 16 jaar en de kosten voor het theaterdiner zijn 15 euro per persoon, aanmelden is verplicht!
Het eerste diner vindt plaats op 15 december in Meerzicht.
In het wijkrestaurant in de Leyens vindt het eerste diner plaats op 18 januari.
Voor deze eerste avonden geldt dat de tweede persoon gratis kan deelnemen.

Voor het aanmelden voor de diners in Meerzicht stuur een mail naar: l.lamboo@paletwelzijn.nl of bel naar 0653833974.
En voor het aanmelden voor de diners in De Leyens kan je mailen naar: d.zuiderwijk@paletwelzijn.nl of contact opnemen via 0613301345

Voor meer informatie zie de flyer.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zoetermeer.