Oosterheem Audiotour

Titel: Community art project Wijck Theater
Wijk: Oosterheem
Datum: januari 2022 – heden
Op initiatief van: wijkbewoners
In samenwerking met: Man met Koffer, Inzet, Perron, Buurtwerk, wijkregisseur, wijkagent, dansschool Sempresa, Djembédefi, betrokken wijkbewoners
Financiering: Gemeente Zoetermeer en Wijck

Download hier de wandelroute van de audiotour voor op je mobiel

Download hier de wandelroute van de audiotour om uit te printen


Het project

Hoe leer je elkaar als buurtbewoners beter kennen behalve dan dat je elkaar gedag zegt? Hoe kun je je meer inleven in de ander zodat er meer begrip ontstaat voor elkaar? Wat is ervoor nodig om je veiliger te voelen in de wijk? Acteur en theatermaker Laurens de Groot ging samen met wijkbewoners uit Oosterheem aan de slag met de culturele vertaling van deze thema’s via een zogenaamd community art project.

In een aantal bijeenkomsten werden de verhalen van wijkbewoners over hun wijk verzameld en uitgewerkt. Er is gesproken met de wijkregisseur, de wijkagent, bewonersgroepen en er is zelfs een Oosterheem muziekstuk gecomponeerd én gemaakt door de wijkbewoners.
Bij aanvang van het project was nog onbekend wat het eindresultaat zou worden: een theaterstuk, een dansvoorstelling? Het werd: een audiotour!

De audiotour bestaat uit 10 geluidsfragmenten en brengt je dwars door de wijk. Met behulp van de downloadbare wandelroute op deze pagina kan iedereen de route van zo’n 3,5 km zelfstandig en op eigen tempo afleggen.

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl