Oosterheem Audiotour

Titel: Community art project Wijck Theater
Wijk: Oosterheem
Datum: januari 2022 – heden
Op initiatief van: wijkbewoners
In samenwerking met: Man met Koffer, Inzet, Perron, Buurtwerk, wijkregisseur, dansschool Sempresa, betrokken wijkbewoners
Financiering: Wijck


Het project

Hoe leer je elkaar kennen behalve dan dat je elkaar gedag zegt? Hoe kun je je meer inleven in de ander en ontstaat er meer begrip voor elkaar? Wat is ervoor nodig om je veiliger te voelen in de wijk? Acteur en theatermaker Laurens de Groot ging samen met wijkbewoners uit Oosterheem aan de slag met de culturele vertaling van deze thema’s.

In een aantal bijeenkomsten werden de verhalen van wijkbewoners over hun wijk verzameld en uitgewerkt. Wat moest het worden? Een theaterstuk, een dansvoorstelling? Het werd: een audiotour aangevuld met live optredens! Zo vertaalde Dansschool Sempresa één van de verhalen naar een dansoptreden.

Op 25 juni ging de Oosterheem audiotour live. Onder begeleiding van een gids, zelf ook wijkbewoner, luisterden deelnemers op 7 locaties naar verhalen over de wijk en haar bewoners.

Op dit moment wordt gewerkt aan borging van de audiotour door de audiopunten een vaste plek in de wijk te geven. Het aantal audiopunten wordt uitgebreid met o.a. een eigen Oosterheem muziekstuk en een downloadbare kaart van de wandelroute.

Meer informatie? yolanda@wijck-zoetermeer.nl