Kick-off ‘Sam was hier’ met wethouder Ter Laak op 17 juli

Deze zomer reizen 28 koffers met de naam Sam door de straten van Oosterheem. In koffer Sam zit een Burenboekje met uitdagende vragen en inspirerende opdrachten om de wijk te ontdekken èn om wijkbewoners elkaar beter te laten leren kennen. Koffer Sam wordt na maximaal drie dagen doorgegeven aan een andere wijkbewoner en bezoekt op deze manier een serie adressen tussen 17 juli en 27 augustus. 

Op zaterdag 17 juli op het plein voor Oosterheemplein 320 (Oosterkerk) overhandigt wethouder Ingeborg ter Laak de eerste koffers aan bewoners van de wijk Oosterheem en geeft daarmee het startsein van deze culturele zomeractiviteit die wijkbewoners verbindt en die een vervolg krijgt op Burendag, 25 september.

Over de activiteit

‘Sam was hier’ is een initiatief van samenwerkingsplatform Wijck en wordt in Oosterheem uitgevoerd door de projectgroep sociale cohesie De Spraakmakers. Samenkomen tijdens activiteiten in de wijk blijft een uitdaging deze zomer. Daarom komt de culturele activiteit naar de wijkbewoners toe, met koffer Sam die door de wijk reist en blijft logeren. ‘Sam was hier’ is ontwikkeld met theatermaker Annabelle van de Laar, schrijver Liesbeth Mende en vormgever Gaby Lidia van Deutekom.

Samenwerkingspartners

logo CKC & partners