Haak en Breicafé Seghwaert – eerste les

In Seghwaert zijn wijkbewoner Conny van Deutekom, Leila Paixao, van Gro-up en cultureel werker van Wijck, Gaby van Deutekom, begonnen met het Haak en Breicafe op de (oneven) dinsdagochtend van de maand. Iedereen is welkom en de je kunt altijd aanhaken. Het is vrije inloop.

Vanuit de rol als aanjager, verbinder en ondersteuner, brengt Wijck met veel plezier de culturele sector en het sociaal domein samen. Dit doen wij door gezamenlijk te werken aan maatschappelijke thema’s door middel van activiteiten of projecten. Hier sluit het Brei- en Haakcafé naadloos op aan.

In de eerste les heeft Conny aandacht besteed aan de ontmoeting en de kennismaking van de groep onderling. Daarna hebben de deelnemers met veel enthousiasme verteld wat hun ervaring is met haken en breien en wat zij nog zouden willen leren. We mochten 6 deelnemers verwelkomen, van jong tot oud, die allen om hun eigen redenen deelnemen aan deze activiteit. Naast twee oude vriendinnen van vroeger, zijn er ook veel deelnemers die net met pensioen zijn, of pubers hebben en daardoor weer aansluiting zoeken en onderling graag weer creatief bezig willen zijn.

Conny is van de mentaliteit: “Het leven is een feestje. Je moet alleen wel zelf de slingers ophangen” en het liefst met elkaar. Daarom hebben alle 6 de deelnemers de eerste les vlaggentjes gemaakt waar ze later een slinger van gaan maken. Wie weet wel voor in de wijk?

Elke oneven dinsdag van de maand kan iedereen uit de wijk Seghwaert aansluiten bij deze activiteit. Schroom niet, ook als je de vorige les(sen) niet hebt gevolgd. Het is gratis, en de les is van 10:00– 12:00 uur in het gebouw van buurtvereniging ’t Weideveld aan de Koeienweide 2. Er is koffie en thee.

Aanmelden kan door te mailen naar Conny van Deutekom op connyvandeutekom@gmail.com of te bellen naar 0654328025.

Data zijn:

  • 11 oktober
  • 25 oktober
  • 8 november
  • 22 november
  • 6 december
  • 20 december

Heb je zelf een goed idee om samen cultuur te maken in de wijk? Kom gerust langs en Gaby gaat graag met je in gesprek of stuur een e-mail naar info@wijck-zoetermeer.nl.