Poëzie in de wijk: Nieuwe muurschildering Fazantenveld

Het Fazantenveld in Seghwaert wordt gerenoveerd en daarbij wordt ook de bestaande muurschildering aangepakt. In samenwerking met woningcorporatie De Goede Woning en kunstenaar Tobias Becker-Hoff, is Wijck een participatieproject gestart. Omwonenden van het Fazantenveld gaan hierbij op basis van een gedicht van wijkbewoner Theo van de Wetering een beeldvertaling maken naar een nieuwe muurschildering.

Bijeenkomsten met buurtbewoners
In twee bijeenkomsten gaat graffiti street artist Tobias aan de slag met de wijkbewoners om de techniek van ontwerp en uitvoering met spuitbus aan te leren.

In de eerste bijeenkomst staat het ontwerp en de vertaling van gedicht op papier naar beeld centraal. De deelnemers gaan zelf aan de slag met de spuitbus. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 29 november van 20.00 – 22.00 uur bij Seghwaert op Dreef.

In de tweede bijeenkomst wordt de muurschildering gezamenlijk gemaakt. De tweede bijeenkomst staat gepland op zaterdag 10 december.


Oplevering muurschildering
De feestelijke oplevering van de nieuwe muurschildering wordt tegelijk met de oplevering van het vernieuwde Fazantenveld in januari 2023 gelanceerd.