Poëzie in de wijk: Muurschildering krijgt vorm

Zaterdag 10 december was de start van de realisatie van de muurschildering aan het Fazantenveld. In het voortraject hebben omwonenden gestemd op hun favoriete gedicht, ‘Standpuntjes’ van wijkbewoner en dichter Theo van de Wetering.

Straatkunstenaar Tobias Becker Hoff is daarna aan de slag gegaan met de uitwerking. In dit participatietraject konden de omwonenden meebeslissen over het ontwerp en vandaag ook daadwerkelijk meewerken in de uitvoering. In beschermende kleding, dat ook wat extra warmte bood in de kou, zijn verschillende wijkbewoners aan de slag gegaan.

Vooral voor de jonge deelnemers was het extra bijzonder om met spuitbus hun creativiteit te mogen vereeuwigen op de muur. Tijdens deze middag kwam zelfs een deelnemer van de oude muurschildering langs om het nieuwe ontwerp te beoordelen: goedgekeurd!

Vanwege de kou wordt de muurschildering in meerdere dagen afgerond. Vind je het leuk om Tobias aan het werk te zien? Hij is deze week nog op verschillende dagen aanwezig op het Fazantenveld.