Samen schilderen in Seghwaert – eerste les

In Seghwaert zijn wijkbewoner Jan Moolenaar en cultureel werker van Wijck, Gaby van Deutekom, begonnen met de schilderworkshops op de woensdag.

Naar aanleiding van de kennis van Jan over de wijk, de buurt en de bewoners en zijn wens om met beeldende kunst een activiteit te starten, heeft Gaby de link gelegd met kunstenaar-docent Sandra van den Brand. Sandra is onder meer zangpedagoog en met “Samen schilderen met muziek in Seghwaert” willen we deelnemers vragen om open te staan voor hun intuïtie en creativiteit. Door middel van de schilderopdrachten op muziek vergroten wij verbeeldingskracht en gevoel voor intuïtie, dat zij mogen vertalen op het doek.

In de eerste les heeft Sandra aandacht besteed aan het leren schilderen op muziek en het luisteren naar audiofragmenten. Deze zijn ook uitgeschreven op papier. Vragen aan deelnemers waren onder andere: Welke melodie blijft je bij? Wat hoor je? Wat zie je? Welke kleuren passen daarbij? Welke vorm kan je daar aan geven? (Bronnen: Gedicht: Het kind en ik, Liggen in de zon).

We mochten 12 deelnemers verwelkomen, van jong tot oud, die allen om hun eigen redenen deelnemen aan deze activiteit. Naast twee vriendinnen van basisschoolleeftijd, zijn er deelnemers die net met pensioen zijn en willen ontdekken waar ze hun vrije tijd aan willen besteden. Anderen houden van creatief bezig zijn, en oefenen nog met de Nederlandse taal en zijn daardoor extra gemotiveerd om deel te nemen. En weer anderen die al langer schilderen maar niet meer mobiel genoeg zijn om verder te reizen dan de eigen wijk. Deze deelnemer delen graag hun kennis aan de groep. Anderen ontmoeten is een van de gemene delers van deze leuke groep.

Elke eerste en derde woensdag van de maand kan iedereen uit de wijk Seghwaert aansluiten bij deze activiteit. Schroom niet, ook als je de vorige les(sen) niet hebt gevolgd. Het is gratis, en de les is van 16.00 – 17.30 uur in het gebouw van buurtvereniging ’t Weideveld aan de Koeienweide 2. Er is koffie en thee.

Aanmelden kan door te mailen naar Jan Moolenaar op j.w.m.moolenaar@gmail.com of te bellen naar 0611182470.
Data zijn 3 & 17 november, 1 & 15 december, 5 & 19 januari en 2 & 16 februari.

Heb je zelf een goed idee om samen cultuur te maken in de wijk? Kom gerust langs en Gaby gaat graag met je in gesprek of stuur een e-mail naar info@wijck-zoetermeer.nl.

Bekijk hier de flyer met alle informatie

Sinds 13 november is het dragen van een mondkapje in het wijkgebouw verplicht.

Foto’s van de eerste les ⬇