Terugblik Internationale Vrouwendag Zoetermeer 2023

Woensdag 8 maart vierden we met 125 Zoetermeerse vrouwen Internationale Vrouwendag in het Stadstheater. De focus lag dit jaar vooral op inspiratie, ontmoeting en verbinding. Wethouder Ingeborg ter Laak opende de dag, waarna schrijver Hameeda Lakho een indrukwekkende lezing gaf. Daarna konden de vrouwen een markt met kramen bezoeken, deelnemen aan verschillende workshops en gesprekstafels en waren er sessies in de verwenhoek voor lichaam en geest.

Theatervoorstelling
Wijck vroeg Theaterhart om voor deze dag een theatervoorstelling vorm te geven. Het werd een interactief theaterprogramma genaamd Elke vrouw is een dochter waarin 3 generaties vrouwen door 3 actrices werden vertegenwoordigd op het podium. Met een lach en een traan gingen zij met het publiek op zoek naar herkenning en erkenning binnen de relatie tussen moeder en dochter. Ruim 50 vrouwen bezochten de voorstelling, deelden hun eigen ervaringen en konden meebeslissen over hoe de voorstelling verliep.

Was jij er bij?
Fotograaf Ben Hoedt heeft foto’s gemaakt: bekijk de foto’s

Foto’s van de Fancy Fotobooth kun je ook nog digitaal downloaden op https://we.tl/t-ILKH8YVYWT
(beelden zijn 7 dagen beschikbaar)

Denk jij met ons mee?
Samen met 10 Zoetermeerse maatschappelijke en culturele organisaties zetten we ons in voor het versterken van vrouwenkracht, bewustwording en het normaliseren van onderwerpen waar wellicht nog een taboe op ligt. In dit kader willen we vrouwen ook na Internationale Vrouwendag blijven betrekken om mee te denken, doen en maken. Voel jij je aangesproken, heb jij hier goede ideeën over en wil je de komende maanden met ons meedenken? Laat het weten door te mailen naar marije@wijck-zoetermeer.nl

Fotografie: Ben Hoedt

In samenwerking met Bibliotheek Forum Zoetermeer, Theaterhart, Stichting Piëzo, Stadstheater Zoetermeer, Indigo, Eigen Wij, Gemeente Zoetermeer, Filmhuis Cameo en Stichting Zoetermeerse Zakenvrouwen.