Tweede training toekomstige Doe-coaches

Kunst en cultuur werkt krachtig bij maatschappelijke vraagstukken, zoals het voorkomen van vereenzaming onder ouderen. Een prachtig middel dus voor de Doe-coaches van Stichting Piëzo. Dit zijn vrijwilligers die ouderen thuis bezoeken en waarmee zij in gesprek gaan om hen te helpen bij het opbouwen van een zinvolle dagbesteding.

Tweede training toekomstige Doe-coaches
Op woensdag 30 maart gaf Marije Arnouts, projectleider Wijck, een training over kunst en cultuur aan de tweede groep vrijwillige Doe-coaches van Stichting Piëzo. Deze training vormt onderdeel van de bredere scholing die de vrijwilligers krijgen aangeboden.

Tijdens de training vertelde Marije Arnouts de vrijwilligers waarom het inzetten van kunst en cultuur zo krachtig werkt bij maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast legde ze uit hoe dit in verhouding staat tot het model Positieve Gezondheid.

Culturele voorzieningen in Zoetermeer
Ook kwamen de toekomstige Doe-coaches meer te weten over de grote culturele voorzieningen in Zoetermeer. Zoals: CKC & partners, Stadstheater, Franx, Bibliotheek/Forum, Nationaal Videogame Museum en Poppodium de Boerderij.