Terugblik: ‘Kom naar Buiten’-dag – het Wijklab in Seghwaert op 30 maart

Op 30 maart vierden wij met ruim 150 wijkbewoners de ‘Kom naar Buiten’-dag bij het Wijklab in Seghwaert. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst was er ruimte voor buurtbewoners om kennis te maken met organisaties die zich inzetten om na de coronatijd, mensen weer in contact te brengen. In contact met sport, spel, kunst & cultuur én elkaar. 

Een interactieve dag: van kijken tot zelf te ervaren 
Er was een hoop te beleven voor jong tot oud en iedereen ertussenin. Zo was er een springkussen, deden de wijkbewoners buitenspellen zoals vier op een rij en maakten zij paaseieren van wol. Daarnaast genoten de bewoners van de mooie opbrengsten van de workshopreeks ‘Schilderen op muziek’. Naast kijken konden zij ook zelf het creatieve proces ervaren, met een koptelefoon op en een kwast in hun hand. 

Wat wens jij voor jouw wijk? Een culturele wandeling!
Deze feestelijke bijeenkomst was een mooie gelegenheid voor Wijck om in gesprek te gaan met wijkbewoners.  Zo kregen wij een nog beter beeld van wat zij wensen voor hun wijk en hoe kunst en cultuur hieraan bijdraagt. Tijdens de ‘Kom naar Buiten’-dag deelden bewoners het mooie idee voor een culturele wandeling met ons. Hele waardevolle input waar wij mee aan de slag gaan. 

Ook bijdragen aan meer woonplezier in jouw wijk? 
Vind jij het ook leuk om mee te denken of betrokken te zijn bij de uitvoering van initiatieven om het woonplezier in je eigen wijk te vergroten? Laat het dan weten via info@wijck-zoetermeer.nl   

Meer informatie over het Wijklab in Seghwaert 
In het Wijklab zijn alle inwoners uit Seghwaert welkom voor een kop koffie of thee, het maken van een praatje maar ook voor leuke workshops, activiteiten en vragen over of ideeën voor de wijk. Kijk voor meer informatie en het programma van het wijklab op: doemee.zoetermeer.nl