Terugblik lancering van de Oosterheem Audiotour

Afgelopen vrijdag 21 april was het eindelijk zover; tijd voor de officiële lancering van de Audiotour Oosterheem! Heb je het gemist en ben je benieuwd naar de lancering? Of was je erbij en wil je graag de foto’s zien? Lees en kijk dan gauw verder! 

Het prachtige resultaat van het community art project Wijck Theater 
In januari 2022 ging het community art project Wijck Theater van start. Hoe leer je elkaar als buurtbewoners beter kennen, behalve dan dat je elkaar gedag zegt? Hoe kun je je meer inleven in de ander zodat er meer begrip ontstaat voor elkaar? Wat is ervoor nodig om je veiliger te voelen in de wijk? Acteur en theatermaker Laurens de Groot ging samen met wijkbewoners uit Oosterheem aan de slag.  Ze zorgden voor de culturele vertaling van deze thema’s via een zogenaamd community art project. Dit resulteerde in de Oosterheem Audiotour. 

Een terugblik
Het weer zat mee en direct bij aankomst zagen we bekende gezichten. Allemaal bewoners die op enige wijze een bijdrage leverden aan de Audiotour Oosterheem. Van brainstormen over de totstandkoming van de audiotour, tot deelnemers van de percussieworkshop. Ook waren er mensen die de oproep in de krant of via de bewoners Whatsapp-groep hadden gezien. Zo fijn om al deze mensen hier te ontvangen.  

Een poëtische traktatie 
Bij aankomst kozen de deelnemers een decoratieve steen uit de Wijck-jurk en werden ze getrakteerd op een voordracht van het gedicht ‘De Steen’ van Bram Vermeulen. De lancering werd muzikaal omlijst door Dylan Hokstam. Dylan is onderdeel van de driekoppige rockband Babytown, winnaar van de categorie ensembles, lichte muziek van de Young Music Talent 2023. 

Officieel geopend door wijkwethouder Ingeborg ter Laak
Wijkwethouder Ingeborg ter Laak opende officieel ‘het gordijn’ en trapte daarmee de lancering van de Audiotour Oosterheem af. Theatermaker Laurens de Groot begeleidde het community art project van de audiotour. Tijdens de opening was hij digitaal aanwezig en sprak op deze manier het publiek enthousiast toe. 

Tijd voor de speurtocht
De officiële opening zat erop, tijd voor de tour! De route van 3,5 km valt goed in de smaak, ook bij het jongste publiek. Want waar is toch dat volgende bordje? En wat gaan we daar weer horen? Een prachtige toeristische route, die nieuwsgierigheid activeert en zich ontpopt tot een ware speurtocht. 

Doe ook mee! 
Heb je de lancering van de Audiotour Oosterheem gemist? Maar ben je erg benieuwd naar de audiofragmenten? Wandel dan zelf de route op een moment dat het jou goed uitkomt. Deze toeristische route in eigen stad brengt je langs 10 verschillende geluidsfragmenten en leert je meer over de diverse kunstwerken die de wijk rijk is. Het startpunt van de route ligt voor de binnentuin van Middin-Heemburgh aan de Stellendamstraat.


Meer weten? Of de routekaart downloaden? Ga dan naar https://wijck-zoetermeer.nl/oosterheem-audiotour/