Oosterheemse fiets trekt door de wijk op 25 september

Op Burendag, zaterdag 25 september, kom je in de straten van Oosterheem een uit de kluiten gewassen fiets tegen die zo Oosterheems is als je je maar kan voorstellen! Alle verhalen die uit de reizende koffertjes Sam kwamen, zijn als tegeltjeswijsheden, een playlist in Spotify, recepten en nog veel meer terug te vinden op de fiets.

Koffers met de naam Sam hebben deze zomer reizen gemaakt door de wijk. In de koffers zijn zoveel verhalen, kunstwerken, muziek, recepten en wijsheden verzameld, dat die nu terug worden gebracht in een fietsende expositie door de straten waar de koffers zijn geweest. Misschien zie jij jouw quote of wijsheid terug op of rond de fiets. En er is ruimte om nog meer toe te voegen wat jij Oosterheem wilt meegeven. Deel jouw hotspots in de wijk of wissel recepten uit. En voor de kleintjes is er onder andere iets om te grabbelen.

Ook van een afstand is er meer dan genoeg om van te genieten. Luister bijvoorbeeld naar het optreden van de saxofonist of geniet mee met de playlist van Oosterheem.

Iedereen is uitgenodigd om te komen kijken of een stukje mee te fietsen of te lopen. Ook wijkwethouder Ingeborg ter Laak fietst een stukje mee en reikt prijzen uit die deelnemers aan koffer Sam hebben gewonnen.

De routes en tijdstippen vind je op www.wijck-zoetermeer.nl/fietsroutes. Komen we ook bij jou langs?

De fietsende expositie tijdens Burendag wordt gerealiseerd in samenwerking met theatermaker Annabelle van de Laar en de Spraakmakers (de projectgroep sociale cohesie in Oosterheem) en mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer, het Oranjefonds en de gemeente Zoetermeer.