Prijzen uitgereikt in Oosterheem

Wat een geweldige Burendag was het op zaterdag 25 september in Oosterheem. Met de groepfiets hebben we veel straten gezien, spontaan feestjes meegevierd, mensen gesproken en natuurlijk de prijzen uitgereikt!

Deelnemers aan het zomerproject met de reizende koffers Sam maakten kans op een prijs. Twee deelnemers kregen een prijs voor de leukste socialmediaposts en één deelnemer ontving een prijs voor de hele straat. De straatprijs is gewonnen door bewoners van de Heicopstraat! Wethouder Ingeborg ter Laak reikte de prijzen uit.

Fotograaf: Richard Jetten – JettenFoto

‘Wij wonen hier al 15 jaar en er wordt goed naar elkaar omgekeken, maar we organiseren eigenlijk nooit iets voor de hele straat’, zo vertelde de winnares van de straatprijs. De prijs van € 400,- voor een nader in te vullen culturele activiteit voor de straat kan daar dus een mooie verandering in brengen.

De Oosterheemse fiets trok tijdens de gefietste routes veel bekijks. We kwamen veel andere Burendag-activiteiten tegen, zoals in de Streefkerkstraat of midden in de wijk waar de brassband BrassMotion en onze saxofonist spontaan samen een muzikaal intermezzo verzorgden.

Fotograaf: Richard Jetten – JettenFoto

De groepsfiets was ingericht met alle verhalen die uit de koffers Sam en de bijbehorende burenboekjes zijn gekomen. Van tegeltjeswijsheden tot quotes, recepten en de hot-spots van de wijk. Als de saxofonist even op adem kwam, draaiden we de playlist van Oosterheem met liedjes die volgens wijkbewoners goed bij Oosterheem passen.

Beluister hier de playlist ⬇

Foto’s fietsende expositie 25 september

Fotograaf: Richard Jetten – JettenFoto

De fietsende expositie tijdens Burendag werd gerealiseerd in samenwerking met theatermaker Annabelle van de Laar en de Spraakmakers (de projectgroep sociale cohesie in Oosterheem) en mede mogelijk gemaakt door de stichting Vrienden van Kunst en Cultuur Zoetermeer, het Oranjefonds en de gemeente Zoetermeer.

Samenwerkingspartners

logo CKC & partners