Deze zomer: nieuwe workshops Zing & Schilder

Vorige zomer gaf beeldend kunstenaar en zangpedagoog Sandra van den Brand samen met Wijck 12 workshops Zing & Schilder op vier InZet inlooplocaties. Samen brachten we kunst en cultuur de wijken in, dichtbij de bewoners. We creëerden een creatieve ruimte waar mensen samen kwamen om te zingen en te schilderen. Hierdoor kwamen zij in verbinding met zichzelf én met anderen. Hoe mooi is dat?

Meer dan 75 ouderen namen deel aan de workshops

Tijdens de workshops stonden de deelnemers stil bij jeugdherinneringen en liedjes. Meer dan 75 ouderen vertaalden deze herinneringen naar beeld op het schildersdoek. Persoonlijke, indrukwekkende verhalen, emoties, liederen en schilderwerken. Een bijzondere workshop, voor deelnemers en ook voor ons.

Prachtige verhalen

Wat bij blijft is bijvoorbeeld een mevrouw van 90, die dankzij deze workshops voor het eerst weer uit huis is gekomen. Door te schilderen heeft ze haar verdriet verder verwerkt, ze is thuis zelf weer gaan creëren en ze bezoekt nu zelfstandig de koffieochtenden. Tijdens de evaluatie gaf iemand terug dat ze zichzelf letterlijk van donker naar licht heeft geschilderd. Zo bijzonder om te horen en te zien wat de workshops teweegbrengen.

Ouderen willen ook dit jaar zingen en schilderen 

Dit jaar benaderde Christine Advokaat ons, zij is sociaal cultureel werker bij PiëzoCentrum Palenstein & inlooplocatie inZet Centrum. Zij vertelde dat ouderen op die locatie heel graag weer willen zingen en schilderen deze zomer. We benaderden Sandra van den Brand, die gelijk enthousiast was om weer aan de slag te gaan met deze groep. Dankzij financiering uit de themagroep kunst en cultuur binnen de Community tegen Eenzaamheid worden dit jaar de workshops Zing & Schilder gegeven in Palenstein. 

Workshops Zing & Schilder deze zomer opnieuw de wijk in

Ook deze zomer genieten ouderen dus weer van de workshops Zing & Schilder bij het PiëzoCentrum. Deze keer wordt er samen gezongen en geschilderd over toekomstdromen en wat je kracht en vertrouwen geeft in het leven. Het is een serie workshops waarbij er verdiepend wordt gewerkt. Dat betekent dat je het liefste mee doet aan alle drie de workshops. Aanmelden kan bij het PiëzoCentrum, de InZet inlooplocatie aan het Rakkersveld 253. 

Het waar en wanneer:

  • PiëzoCentrum, de InZet inlooplocatie aan het Rakkersveld 253
  • Op woensdagmiddag 12 juli, 19 juli en 16 augustus van 13.45 tot 15.45 

Heb je vragen over de workshops? Neem dan contact op met marije@wijck-zoetermeer.nl