Terugblik Internationale Vrouwendag Zoetermeer 2022

Wijck was dit jaar mede organisator van Internationale Vrouwendag in Zoetermeer. In verband met de coronamaatregelen vond Vrouwendag in Zoetermeer dit jaar in twee delen plaats: op 8 maart ging wethouder Ingeborg ter Laak met drie Zoetermeerse vrouwen in gesprek en op 8 juni vond een groter evenement voor alle aangemelde vrouwen van 2022 en 2021 plaats.

Deze vrouwen zijn gefotografeerd en vertelden hun verhaal over het thema van Vrouwendag 2022: solidariteit; als bestrijding van eenzaamheid, als middel om als vrouwen samen sterker te staan in de politiek en in het bedrijfsleven en in tijden van grote onzekerheid en oorlog.

Op woensdag 8 juni was in het Stadstheater voor de genomineerde vrouwen een inspirerend programma vormgegeven met een spoken word artist, kunstzinnige workshops, een verwenhoek, gesprekstafels over vrouwenkracht, inzameling voor vluchtelingen uit Oekraïne, lekkere hapjes en drankjes en vooral aandacht voor de verbinding tussen vrouwen.

De verhalen vind je hier terug. Elke genomineerde vrouw heeft ook een muzieknummer aangedragen dat voor hen staat voor vrouwenkracht, hiervan is een Spotify playlist gemaakt, genaamd Vrouwen van Zoetermeer

Vrouwendag Zoetermeer samenwerkingspartners: Bibliotheek Forum, het Digital Art Lab, het Stadstheater, Soroptimistclub Zoetermeer, Gilde Samenspraak en Gemeente Zoetermeer.

Spoken Word door Dina Bousbaa

Tijdens de bijeenkomst was de spoken word voordracht van Dina Bousbaa te horen. Spoken word is een literaire voordracht, waar het lichaam (de lichaamstaal), de stem en ritme ingezet worden. Ook de kracht en intonatie van de stem draagt bij aan de verbeelding.